Søg på www.climbs.dk:

Tilpasset søgning

Upload fil

Du skal være logget ind for at uploade filer. Klik her for at logge ind eller oprette bruger.

Du kan til enhver tid slette dig som bruger, slette uploadede filer og deaktivere enkelte bjerg-ture, så ingen andre end dig kan se din tid.


Sådan laves et gps-spor

Garmin Edge/Forerunner

Med stort set alle Garmins sports-computere (Edge 205/305/500/605/705 og Forerunner 205/305/405/310XT) kan gps-sporet overføres til f.eks. Garmin Training Center eller SportTracks. Der findes flere andre programmer og sites, hvor det er muligt. Men bemærk, at fra nogle steder f.eks. www.gpsies.com er det ikke muligt at eksportere sine spor, så den hastighed, man har kørt, bevares.

Garmin Training Center
Når sporet er uploaded skal det eksporteres i .tcx format. Dette gøres i "Historik"-billedet ved at finde tidspunktet for cykelturen i høje side, højeklikke på den og vælge eksporter. Herefter kan filen gemmes på f.eks. skrivebordet, hvorfra den kan uploades til www.climbs.dk.

SportTracks
Cykelturen findes via kalenderne til venstre. Herefter vælges "Eksporter", og filen kan gemmes i .gpx-format på f.eks. skrivebordet. Herfra kan den uploades til www.climbs.dk.

Garmin Connect
Efter sporet er uploadet til Garmin Connect vælges eksporter, og sporet gemmes på computeren i enten .tcx- eller .gps-format. Herfra kan sporet uploades til www.climbs.dk.

Garmin Edge 605/705
Fra de to største modeller er det muligt, at uploade direkte fra cykelcomputeren. Efter den er tilsluttet PC'en med et USB-kabel, vil der blive tilføjet et ekstra drev. På dette drev er der et directory, der hedder "Garmin". I underdirectory'et "History" ligger en fil af typen .tcx for hver tur. Disse filer kan uploades direkte til www.climbs.dk.

Mobiltelefon med GPS

Der findes meget software til smartphones, som kan registrere et gps-spor. F.eks.:

Windows Mobile: GPS Sport Tracker
Android: GPSTracker
IPhone: EveryTrail

Fælles for alt software er, at GPS'en bør slåes til i god tid før en bakke, og at filen skal uploades til www.climbs.dk i .gpx format. Nogle applikationer kræver, at gps-sporet først overføres til computeren og derefter uploades til www.climbs.dk. Andre applikationer kan uploade direkte til www.climbs.dk.

Såfremt det er muligt at indstille, hvor ofte punkter i sporet skal gemmes, bør dette sættes lavest muligt. Gerne et punkt hvert sekund.

Sådan analyseres dit gps-spor

Når et spor bliver uploadet, gennemløbes punkterne i sporet. Såfremt et punkt ligger tæt på en bakkes bund, sammenlignes sporets punkter, med de punkter, som sporet iflg. www.climbs.dk skal følge, for at sporet ligger på bakken. Et spor kan ikke have punkter på en bakke, der ligger præcist samme steder som på www.climbs.dk. Denne forskel er angivet som en kolonne med nøjagtighed, hvor det første tal angiver afstanden mellem bakkens bund iflg. www.climbs.dk og punktet i sporet, som er tættest på. Det næste tal er samme afstand dog til toppen. Det trejde tal er den samlede afstand mellem alle bakkens punkter på www.climbs.dk og de punkter i sporet, som er tættest på. De fjerde tal er den største afstand. Det sidste tal er antallet af punkter i sporet, som ligger på bakken. Ud fra disse tal burde det kunne vurderes, om GPS-målingerne har været præcise, og om der er kørt den rigtige rute fra bakkens bund til toppen.

Snyd?
Ja, det er muligt at snyde. F.eks. at køre op ad en bakke i bil. Filerne kan også manuelt ændres. Utroværdige spor især fra anonyme brugere kan derfor blive slettet, og brugeren kan evt. blive blokeret.

Mine andre hjemmesider
Den optimale hverdagscykel

Manufacturers of Cycle Equipment

www.sommerfyn.dk
mobile.sommerfyn.dk